Ach te krewetki.. albo je kochamy albo nie nawidzimy. Ja je pokochałam. Po prostu lubię. Fajny produkt do szybkiego przygotowania. Idealne połączenie to masło, czosnek, chili i natka pietruszki oraz białe wino. Tym razem dodatkowym składnikiem były pomidorki koktajlowe. Och co to był za obiad... Szybko się robi a smakuje wybornie i wiecie co? Zawsze jest za mało. Po zjedzeniu zawsze mamy ochotę na więcej!
krewetki
spora garść pomidorków koktajlowych
1-2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
masło i oliwa
2 chlusty białego wina wytrawnego
sól
świeżo zmielony pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy masło. Następnie dosypujemy posiekany czosnek. Potem dodajemy krewetki a po chwili przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażymy wszystko razem chwilę. Dodajemy białe wino. Smażymy jeszcze kilka chwil. Doprawiamy solą. Wykładamy na talerz posypujemy natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżą bagietką i lampką białego wina! Smacznego!
krewetki
spora garść pomidorków koktajlowych
1-2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
masło i oliwa
2 chlusty białego wina wytrawnego
sól
świeżo zmielony pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy masło. Następnie dosypujemy posiekany czosnek. Potem dodajemy krewetki a po chwili przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażymy wszystko razem chwilę. Dodajemy białe wino. Smażymy jeszcze kilka chwil. Doprawiamy solą. Wykładamy na talerz posypujemy natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżą bagietką i lampką białego wina! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz