Biszkoptowy omlet wakacyjny

Szaleństwo na niedzielne śniadanie w cudownych okolicznościach przyrody. Za oknem słońce a na talerzu puszysty omlet z owocami lata. Naprawdę nie trzeba więcej słów. Uwielbiam takie śniadania. Mam nadzieję, że Wy tez je polubicie i będziecie chcieli w każdą wakacyjną niedzielę zjęść takie smaczne śniadanko. Naprawdę zyskacie humor na cały dzień!
Składniki na 1 omlet

3 jajka
szczypta soli
3 łyżki mąki pszennej

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać żółtka i nadal ubijać. Mąkę przesiać, następnie delikatnie wymieszać z masą jajeczną.
Gotowe ciasto delikatnie wylać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć z obu stron na kolor złocisty.
Podawać na ciepło z owocami lata, posypane lekko cukrem, skropione jogurtem i przybrane miętą.

Komentarze

Prześlij komentarz