Makaron z kurkami

Kurki, kurki...znowu na moim stole. Tym razem z makaronem tagliatelle. Kurki też jak raz zagościły w mojej kuchni w tym roku tak nie chcą jej opuścić:) Można wykwintnie z polędwiczkami w białym winie, można niecodziennie z bobem, można na śniadanko w jajecznicy a można i z makronem. Szybko, zwięźle i na temat. Kurki, troszkę boczku, masła.... Zapraszam na pyszny makaron z kurkami!
150 g makaronu
150 g kurek
80 g boczku
mała cebulka
ząbek czosnku
łyżka posiekanej natki pietruszki
oliwa
sól i pieprz
parmezan
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu:) Pokroić drobno cebulę, czosnek i boczek. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, jak się delikatnie zrumieni dodać kurki i smażyć razem kilka chwil. na osobnej patelni podsmażyć pokrojony boczek. Na patelnię do kurek dodać odcedzony makaron, wymieszać, dodać boczek, posypać natka pietruszki i podawać. Doskonałe z lampką schłodzonego białego wina.
 

Komentarze

Prześlij komentarz