Po prostu szybkie danie na lunch w domu lub do pracy. Szparagi są najlepsze przez kilka dni w roku tak naprawdę. To danie nie wymaga ani specjalnej wiedzy ani specjalnych umiejętności. Pokroić, wymieszać i zagotować. A potem zajadać!
garść makaronu
pęczek zielonych szparagów
chili
boczek lub bekon
czosnek
oliwa
Nastawić wodę na makaron a następnie ugotować go zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Czas gotowania makaronu to czas zrobienia sosu. Umyć szparagi, odłamać zdrewniałe końce i pokroić na kawałki. Następnie ugotować al dente. Rozgrzać patelnię, skropić oliwą. Dodać czosnek, chili i pokrojony bekon. Smażyć mieszając. Odcedzić szparagi. Odlać makaron. Na patelnię wrzucić makaron, dodać szparagi, wymieszać i podawać. Smacznego!
garść makaronu
pęczek zielonych szparagów
chili
boczek lub bekon
czosnek
oliwa
Nastawić wodę na makaron a następnie ugotować go zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Czas gotowania makaronu to czas zrobienia sosu. Umyć szparagi, odłamać zdrewniałe końce i pokroić na kawałki. Następnie ugotować al dente. Rozgrzać patelnię, skropić oliwą. Dodać czosnek, chili i pokrojony bekon. Smażyć mieszając. Odcedzić szparagi. Odlać makaron. Na patelnię wrzucić makaron, dodać szparagi, wymieszać i podawać. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz