Decyzja. Szybkie zakupy. I ciasto jest gotowe. Najlepsze i najprostsze ciasto z owocami kruszonką. Sezon na truskawki - zaliczone cisto truskawkowe. Śliwka proszę bardzo. Jabłko jak najbardziej. Pasują każde owoce. Może być z kruszonką, może być tylko z cukrem pudrem. Jak kto lubi! Zapraszam do wypróbowania!
500 g mąki
3/4 szkl cukru
200 g masła
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500 g truskawek
kruszonka
3/4 szkl maki
3/4 szkl cukru
125 g masła
Składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i mikserem dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy 24cm lub formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Truskawki umyć, pozbawić szypułek. Duże przekroić na pół a małe w całości ułożyć na cieście.
Rozpuścić masło na kruszonkę i wymieszać z mąką i cukrem i posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Podawać i cieszyć się zachwytem domowników!
500 g mąki
3/4 szkl cukru
200 g masła
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500 g truskawek
kruszonka
3/4 szkl maki
3/4 szkl cukru
125 g masła
Składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i mikserem dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy 24cm lub formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Truskawki umyć, pozbawić szypułek. Duże przekroić na pół a małe w całości ułożyć na cieście.
Rozpuścić masło na kruszonkę i wymieszać z mąką i cukrem i posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Podawać i cieszyć się zachwytem domowników!
Komentarze
Prześlij komentarz