Sezon na szparagi nie trwa długo. Gdy trwa szparagi są najlepsze. Ja lubię zielone, połówek białe. Każdy lubi co innego. Ja lubię w ciekawych połączenia, połówek lubi klasyczne. Zawsze da się to połączyć i może wyjść fantastyczne danie. Jak jest gorąco proste i lekkie dania są idealne. Taka była moja sałatka. Polecam wszystkim!
kilka liści sałaty rzymskiej
garść zielonych szparagów
pomidor
cebula
szynka szwarcwaldzka
sól, pieprz
parmezan
oliwa
kremowy sos balsamiczny
Szparagi umyć. Odłamać zdrewniałe końce. Ugotować al dente w osolonej wodzie. Do miski porwać sałatę. Pomidora, cebulę i szynkę pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę a na niej resztę składników. Doprawić solą, skropić oliwą i polać sosem balsamicznym.
Nie pozostaje nam nic innego jak zajadać, popijając lampką czerwonego wina:)
kilka liści sałaty rzymskiej
garść zielonych szparagów
pomidor
cebula
szynka szwarcwaldzka
sól, pieprz
parmezan
oliwa
kremowy sos balsamiczny
Szparagi umyć. Odłamać zdrewniałe końce. Ugotować al dente w osolonej wodzie. Do miski porwać sałatę. Pomidora, cebulę i szynkę pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę a na niej resztę składników. Doprawić solą, skropić oliwą i polać sosem balsamicznym.
Nie pozostaje nam nic innego jak zajadać, popijając lampką czerwonego wina:)
Komentarze
Prześlij komentarz