Weekend majowy miał być piękny, ciepły i długi. Nie był taki niestety. Bywa tak czasami. Nie zależnie od wszystkiego dania na grilla mogą być wyszukane mniej lub bardziej. Cukinia taka była. Prosta, smaczna i łatwa. Nadziana mięsem z rosołu, co prawda miały być z niego pierogi ale co tam! Porcja dla 6 osób
3 średnie cukinie
250 g mięsa, ugotowanego
cebula
czosnek
pęczek natki pietruszki
mała papryka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
papryczka chili
sól, pieprz, papryka wędzona
ser feta
Cukinie przekroić na pół i wydrążyć. Mięso pokroić na drobne kawałki i wsypać do miski. Cebule i czosnek pokroić w drobna kostkę. Papryki pokroić na drobne kawałki. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Wyłożyć wydrążone cukinie, przykryć plasterkami fety i każdą zawinąć w folię aluminiową. Grilować około 35 - 40 minut. Pod koniec odkryć aby płyn odparował. Smacznego!
3 średnie cukinie
250 g mięsa, ugotowanego
cebula
czosnek
pęczek natki pietruszki
mała papryka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
papryczka chili
sól, pieprz, papryka wędzona
ser feta
Cukinie przekroić na pół i wydrążyć. Mięso pokroić na drobne kawałki i wsypać do miski. Cebule i czosnek pokroić w drobna kostkę. Papryki pokroić na drobne kawałki. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Wyłożyć wydrążone cukinie, przykryć plasterkami fety i każdą zawinąć w folię aluminiową. Grilować około 35 - 40 minut. Pod koniec odkryć aby płyn odparował. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz