Tatar ze śledzia

Oto i smaczny i bajecznie prosty tatar ze śledzia. Pokroić. Wymieszać. Podawać. Idealne z kromka razowego chlebka i kieliszeczkiem dobrze schłodzonej polskiej wódki:) Wiem, wiem...ale pasuje idealnie. Polecam!


filety śledziowe 
świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżeczka musztardy
2  marynowane papryczki jalapeño
mały słoik marynowanych pieczarek
3 łyżeczki kaparów
czerwona cebula  
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Filety marynowane dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i wyjąć na deskę. Śledzie drobniutko posiekać.Dodać świeżo zmielony pieprz, musztardę i wszystko razem wymieszać.
Posiekać  marynowane papryczki jalapeño, marynowane pieczarki, cebulkę, szczypiorek, dodać kapary i wszystko wymieszać ze śledziami.



Komentarze