Oto i smaczny i bajecznie prosty tatar ze śledzia. Pokroić. Wymieszać. Podawać. Idealne z kromka razowego chlebka i kieliszeczkiem dobrze schłodzonej polskiej wódki:) Wiem, wiem...ale pasuje idealnie. Polecam!
Filety marynowane dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem
i wyjąć na deskę. Śledzie drobniutko posiekać.Dodać świeżo zmielony pieprz, musztardę i wszystko razem wymieszać.
Posiekać marynowane papryczki jalapeño, marynowane pieczarki, cebulkę, szczypiorek, dodać kapary i wszystko wymieszać ze śledziami.
filety śledziowe
świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżeczka musztardy
2 marynowane papryczki jalapeño
mały słoik marynowanych pieczarek
1 łyżeczka musztardy
2 marynowane papryczki jalapeño
mały słoik marynowanych pieczarek
3 łyżeczki kaparów
czerwona cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Posiekać marynowane papryczki jalapeño, marynowane pieczarki, cebulkę, szczypiorek, dodać kapary i wszystko wymieszać ze śledziami.
Komentarze
Prześlij komentarz