Omnomnonowy makaron z burakiem i serem kozim


Makaron. Burak. Orzech włoski. Ser kozi. Chili. Czosnek. Przypadkowe składniki. Może. Połączone mogą dać bardzo smaczny obiad. taki był mój właśnie. Lubię kombinować. Mi bardzo smakowało. Mam nadzieję, że Wam też i zechcecie spróbować zrobić go samodzielnie. A może to będzie zwycięski makaron Omnomnon!
2 garści makaronu penne Omnomnon
1 spory burak upieczony
garść orzechów włoskich
małe chili
ząbek czosnku
1 łyżka octu z białego wina
sól, pieprz
świeży tymianek
oliwa
kremowy ser kozi
Makaron ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać oliwę, dodać czosnek i chili. Smażyć chwile. Następnie dodać buraki. Smażyć kolejna chwilę. Po chwili dodajemy orzechy włoskie. Doprawiamy sola i pieprzem. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Przełożyć na talerz. Posypać kawałkami sera koziego. Posypać tymiankiem. Podawać! Smacznego!

Fusion  w kolorach #omnomnom

Komentarze