Prostszej przystawki na imprezę i śniadanie Wielkanocne niż faszerowane jajka nie ma. Ugotować jajka i pokroić składniki. Koniec. Zapraszam na moje jajeczka faszerowane suszonymi pomidorami.
5 jajek
pół słoika suszonych pomidorów plus łyżka lub dwie zalewy
pęczek koperku
sól, pieprz
kilka pomidorów suszonych do przybrania
Ugotować jajka na twardo i ostudzić. Ostudzone obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i przełożyć do miseczki. Posiekać koperek, pokroić drobno pomidory. Doprawić solą i pieprzem oraz dolać olej z pomidorów i zmiksować na pastę. Z pasty formować kuleczki i wkładać je w wydrążone białka jajek. Przybrać plasterkiem suszonego pomidora. Smacznego!
Mogą również pojawić się jako doskonała pasta do kanapek. Idealna na sobotnie śniadanko z kubkiem kawy lub herbaty!
5 jajek
pół słoika suszonych pomidorów plus łyżka lub dwie zalewy
pęczek koperku
sól, pieprz
kilka pomidorów suszonych do przybrania
Ugotować jajka na twardo i ostudzić. Ostudzone obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i przełożyć do miseczki. Posiekać koperek, pokroić drobno pomidory. Doprawić solą i pieprzem oraz dolać olej z pomidorów i zmiksować na pastę. Z pasty formować kuleczki i wkładać je w wydrążone białka jajek. Przybrać plasterkiem suszonego pomidora. Smacznego!
Mogą również pojawić się jako doskonała pasta do kanapek. Idealna na sobotnie śniadanko z kubkiem kawy lub herbaty!
Komentarze
Prześlij komentarz