Czy trzeba dużo pisać? Nie. Po prostu kwadraciki musli z bakaliami i mlekiem kokosowym.
półtora kubka płatków owsianych
pół kubka otręb pszenych
pół kubka miodu
mała puszka mleka kokosowego light
łyżka oleju
po sporej garści bakali: rodzynki, morele, żurawina, pestki słonecznika, dynia, orzechy, śliwki, figi lub inne jakie lubimy
Mleko wraz z miodem i olejem rozpuścić. Do miski wsypać płatki. W między czasie pokroić bakalie w kostkę, mówimy o morelach czy śliwkach. U mnie w kwadracikach znalazły się rodzynki, żurawina, morele i pestki słonecznika. Dodać do płatków. Rozpuszczone mleko z miodem dodać do reszty. Dokładnie wymieszać. Masa musi dokładnie się połączyć. Następnie przełożyć na blaszkę o wymiarach 20 na 32cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. A potem tylko zajadać!
półtora kubka płatków owsianych
pół kubka otręb pszenych
pół kubka miodu
mała puszka mleka kokosowego light
łyżka oleju
po sporej garści bakali: rodzynki, morele, żurawina, pestki słonecznika, dynia, orzechy, śliwki, figi lub inne jakie lubimy
Mleko wraz z miodem i olejem rozpuścić. Do miski wsypać płatki. W między czasie pokroić bakalie w kostkę, mówimy o morelach czy śliwkach. U mnie w kwadracikach znalazły się rodzynki, żurawina, morele i pestki słonecznika. Dodać do płatków. Rozpuszczone mleko z miodem dodać do reszty. Dokładnie wymieszać. Masa musi dokładnie się połączyć. Następnie przełożyć na blaszkę o wymiarach 20 na 32cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. A potem tylko zajadać!
Komentarze
Prześlij komentarz