Połówek nie lubi tych dziwnych świąt jakimi są np. Walentynki. Była za to kolacja przed walentynkowa. Szybka. Smaczna. Egzotyczna. Dużo nie trzeba aby było smacznie. Sałatka powstała pod wpływem chwili i składników w lodówce. Czasami nie mając pomysłu co zrobić łączymy różne składniki i wychodzi coś dobrego. Taka była moja sałatka.
koper włoski - fenkuł
pomarańcza
granat
sól, pieprz
1 łyżka octu z białego wina
2 łyżki oliwy
Fenkuł cienko pokroić i przełożyć do salaterki. Pomarańczę wyfiletować i dodać do sałatki. Wycisnąć sok z resztek wyfiletowanej pomarańczy. Dodać ziarenka granatu. Doprawić octem, oliwą oraz solą i pieprzem.
Proste, prawda? Tak. Smacznego!
koper włoski - fenkuł
pomarańcza
granat
sól, pieprz
1 łyżka octu z białego wina
2 łyżki oliwy
Fenkuł cienko pokroić i przełożyć do salaterki. Pomarańczę wyfiletować i dodać do sałatki. Wycisnąć sok z resztek wyfiletowanej pomarańczy. Dodać ziarenka granatu. Doprawić octem, oliwą oraz solą i pieprzem.
Proste, prawda? Tak. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz