Sithake, kapusta pekińska, papryka....czyli egzotycznie na talerzu:)

Tym razem już się nie rozpisuję na temat zalet diety:) Polecam proste, szybkie i smaczne danie!
Przepis na 2 porcje

czerwona papryka
100g grzybów shitake (suszonych)
2 garści drobno posiekanej kapusty pekińskiej
3 dymki
ząbek czosnku
2 łyżeczki startego świeżego imbiru
sól, pieprz, łyżeczka sezamu, łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy.
Grzyby namocz i pokrój w paski, pokrój dymki i paprykę. Rozgrzej oliwę, zeszklij imbir i przeciśnięty czosnek. Po chwili dodaj paprykę, grzyby i usmaż do miękkości. Dodaj dymkę, kapustę pekińska aż zmiękną. Dopraw i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.

Komentarze