Ważne są w naszym jadłospisie ryby. W diecie jest ich dużo. Są smaczne. Szybko się je robi. Wiem, że nie wszyscy lubią ryby ale mają w sobie wiele dobrych wartości. Polecam!
Przepis na 2 porcje
2 filety z dorsza o wadze 200g na porcję u mnie polędwica z dorsza
2 łyżeczki masła
zioła: koperek, bazylia, oregano, tymianek,
1-2 ząbki czosnku.
Filety posolić, popieprzyć. Z masła, ziół i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować pastę. Obtoczyć w paście rybę i piec w foli około 15 minut. Zamiast masła można użyć 1-2 łyżeczek oliwy. Rybę podajemy z surówką z kiszonej kapusty.
Przepis na 2 porcje
2 filety z dorsza o wadze 200g na porcję u mnie polędwica z dorsza
2 łyżeczki masła
zioła: koperek, bazylia, oregano, tymianek,
1-2 ząbki czosnku.
Filety posolić, popieprzyć. Z masła, ziół i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować pastę. Obtoczyć w paście rybę i piec w foli około 15 minut. Zamiast masła można użyć 1-2 łyżeczek oliwy. Rybę podajemy z surówką z kiszonej kapusty.
Komentarze
Prześlij komentarz