Roladki z indyka

Było risotto z borowikami. Jak połówek wspominał lubi ale nie ma to jak mięsko. Cóż, nie ma wyjścia trzeba zrobić mięsko. Tak powstały roladki z indyka. Roladki są proste, smaczne i szybkie do zrobienia. Polecam wszystkim. Pasują do risotto ale dobre też będą z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Polecam!
400 g filetów z indyka
5 suszonych pomidorów
pesto bazyliowe
5 plasterków mozzarelli
świeża bazylia
sól, pieprz
czosnek
białe wino
szynka szwardzwalcka
olej

Mięso rozbić. Każdy plasterek mięsa posmarować pesto. Położyć plasterek szynki, mozzarelli i bazylię. Zwinąć i spiąć roladkę wykałaczką. Przygotować w ten sam sposób pozostałe roladki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Przełożyć do garnka i dolać filiżankę białego wina, dorzucić ząbęk czosnku, doprawić sola i pieprzem i dusić 20 minut. Podawać do risotto! Smacznego!

Komentarze