Krewetki w wykonaniu połówka. Są po prostu pycha! Proste i bardzo efektowne danie! A jakie smaczne! Wiem, że nie wszyscy lubią krewetki ale na początek to dobre danie aby się z nimi polubić. Robi się bardzo szybko się robi. Jedzone razem i popijane lampką białego wina są po prostu.... brak słów:)
800 g dużych krewetek
3 łyżki masła
papryczka chili
4 - 5 ząbków czosnku
natka pietruszki
pieprz grubo-mielony
sól
kieliszek białego wina
250 g czarnego makaronu
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie zdążymy zrobić krewetki. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy przeciśnięty czosnek lub drobno posiekany oraz drobno pokrojone chili. Po około 2 minutach dodajemy krewetki i białe wino i smażymy około 3 - 4 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Do krewetek na patelnię dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy aby makaron przyjął sos i stał się smaczniejszy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
800 g dużych krewetek
3 łyżki masła
papryczka chili
4 - 5 ząbków czosnku
natka pietruszki
pieprz grubo-mielony
sól
kieliszek białego wina
250 g czarnego makaronu
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie zdążymy zrobić krewetki. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy przeciśnięty czosnek lub drobno posiekany oraz drobno pokrojone chili. Po około 2 minutach dodajemy krewetki i białe wino i smażymy około 3 - 4 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Do krewetek na patelnię dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy aby makaron przyjął sos i stał się smaczniejszy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz