Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami

Przygotowania do świąt trwaj. Trochę za mną i nadal trochę przede mną. Tym razem śledzie z suszonymi pomidorami, kaparami i czerwoną cebulą. Bardzo proste i bardzo smaczne. Szybko się robi a jak odstoją kilka dni i się przegryzą to będą jeszcze lepsze.

500 g śledzi
pół słoika pomidorów suszonych w zalewie
2 łyżeczki kaparów
1 czerwona cebula
pieprz
1 łyżka octu balsamicznego
Cebule pokroić w drobną kostkę. Kapary odcedzić. Pomidory suszone pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać dodając do nich ocet balsamiczny, olej z suszonych pomidorów i doprawić pieprzem. Pomidory pokroić w dzwonka. Dodać sos i wszystko delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki lub w inne chłodne miejsce.

Komentarze