Indyk i marcheweczki

Jestem na diecie i nie jest źle ale zawsze może być lepiej...:) Lubimy być piękne i zgrabne. Podobać się lubimy. Tylko ja lubię jeść i gotować. Jak połączyć te dwie rzeczy wydają się nie możliwe, ale jednak... Udaje się. Dzisiejsze danie jest bardzo lekkie, smaczne i inspirujące. Polecam wszystkim i tym na ... i tym nie na diecie.  

150 g filetu z indyka
mała paczka marwitek
łyżka płatków migdałowych
łyżeczka oleju
sól, pieprz, słodka papryka

Indyka pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i słodką papryką. Płatki migdałów uprażyć na patelni. Marwitki ugotować al dente. Indyka usmażyć na oleju lub ugrilować bez oleju lub ugotować na parze. Ja wybrałam smażenie tym razem. Składniki wyłożyć na talerz, z wierzchu posypać prażonymi migdałami i podawać. Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz