Kolacja dla dwojga odsłona trzecia...

Dobrze idzie! Jemu smakuje! Ja mam frajdę z gotowania i odkrywania nowych połączeń smakowych. Naprawdę jestem zachwycona, a mój smakosz rozwija swoje kubki smakowe i chwali...

figi świeże
pomidorki koktajlowe
mozzarella
czarne oliwki
szynka parmeńska
oliwa
ocet balsamiczny
sól, pieprz
natka pietruszki lub bazylia świeża


Mozzarellę i figi kroimy na plasterki i układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi sałatkę.  Na wierzchu układamy szynkę. Wszystko posypujemy pokrojonymi oliwkami, skrapiamy oliwą i octem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy ziołami. Ja podałam z białym winem. Smacznego!


Komentarze

  1. Ciekawa, mam zamiar wypróbować przy najbliższej okazji Ania

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz