Jest sezon, jest truskawka. U mnie ostatnio faza na truskawki. Pieczone, gotowane, świeże. Wszystkie dobre i nie wiem, którą wersję lubię najbardziej. Polecam po prostu wszystkie. Dziś szybkie danie obiadowe. Aromatyczne i truskawkowe.
120 g polędwiczek wieprzowych
120 g truskawek
2 łyżki ooctu balsamicznego
olej do posmarowania patelni
pół szklanki bulionu
tymianek, sól, pieprz
Polędwiczki pokroić w plasterki, posolić i popieprzyć:) Usmażyć. W międzyczasie przygotować truskawki. Pozbawić je ogonków i skropić octem balsamicznym. Zdjąć polędwiczki, wrzucić truskawki, wlać bulion, doprawić i smażyć kilka chwil. Wyjąć truskawki i zredukować sos. Włożyć polędwiczki i dusić chwilkę. Na talerzu ułożyć polędwiczki, polać sosem i obłożyć truskawkami.
120 g polędwiczek wieprzowych
120 g truskawek
2 łyżki ooctu balsamicznego
olej do posmarowania patelni
pół szklanki bulionu
tymianek, sól, pieprz
Polędwiczki pokroić w plasterki, posolić i popieprzyć:) Usmażyć. W międzyczasie przygotować truskawki. Pozbawić je ogonków i skropić octem balsamicznym. Zdjąć polędwiczki, wrzucić truskawki, wlać bulion, doprawić i smażyć kilka chwil. Wyjąć truskawki i zredukować sos. Włożyć polędwiczki i dusić chwilkę. Na talerzu ułożyć polędwiczki, polać sosem i obłożyć truskawkami.
Komentarze
Prześlij komentarz