Tęsknię. Za hałasem. Za ludźmi. Za jedzeniem. Za przyjaciółmi. Za chaosem. Za tamtym światem. Tęsknię za Indiami. Chciałabym ta wrócić choćby zaraz. Mam czas ale nie kasę. Jak to się w życiu czasami dziwnie układa? Na moim stole dziś gościły smaki indyjskie. Curry z krewetkami. Bakłażan. Saag Bahji czyli szpinak. Ryż cytrynowy. Deser brzoskwiniowy. Oto i przepis. Polecam na gorące dni.
250 g jogurtu greckiego
3 brzoskwinie + 1 do ozdoby
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka wody różanej
szczypta kardamonu
Brzoskwinie obrać i zmiksować. Dodać jogurt, kardamon, wodę różaną i miód. Wymieszać. Przełożyć do pucharków i udekorować brzoskwinią. Wstawić do lodówki. Podawać chłodne. Znika momentalnie:)
250 g jogurtu greckiego
3 brzoskwinie + 1 do ozdoby
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka wody różanej
szczypta kardamonu
Brzoskwinie obrać i zmiksować. Dodać jogurt, kardamon, wodę różaną i miód. Wymieszać. Przełożyć do pucharków i udekorować brzoskwinią. Wstawić do lodówki. Podawać chłodne. Znika momentalnie:)
Komentarze
Prześlij komentarz