Indyjski deser z brzoskwiniami

Tęsknię. Za hałasem. Za ludźmi. Za jedzeniem. Za przyjaciółmi. Za chaosem. Za tamtym światem. Tęsknię za Indiami. Chciałabym ta wrócić choćby zaraz. Mam czas ale nie kasę. Jak to się w życiu czasami dziwnie układa? Na moim stole dziś gościły smaki indyjskie. Curry z krewetkami. Bakłażan. Saag Bahji czyli szpinak. Ryż cytrynowy. Deser brzoskwiniowy. Oto i przepis. Polecam na gorące dni.


250 g jogurtu greckiego
3 brzoskwinie + 1 do ozdoby
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka wody różanej
szczypta kardamonu

Brzoskwinie obrać i zmiksować. Dodać jogurt, kardamon, wodę różaną i miód. Wymieszać. Przełożyć do pucharków i udekorować brzoskwinią. Wstawić do lodówki. Podawać chłodne. Znika momentalnie:)



Komentarze