Coś do pracy. Jest sezon na bób, truskawki i fasolkę szparagową. Jest świeża. Orzeźwiająca. Smaczna. Prosta. Dobra. I tak dalej i tak dalej....
2 garście sałaty
garść fasolki szparagowej
oscypek
pomarańcza
świeża bazylia
sos: sok z pomarańczy, łyżeczka miodu, łyżeczka octu ryżowego lub winnego, łyżka oliwy, sól, pieprz
Do miseczki lub pojemnika wrzucamy sałatę, pokrojony oscypek, obraną i pokrojoną na cząstki pomarańczę, posypujemy świeżą bazylią. Składniki sosu mieszamy i jeśli zabieramy do pracy do najlepiej w osobnym pojemniczku a jeśli zjadamy zaraz po zrobieniu to od razu polewamy sosem.
2 garście sałaty
garść fasolki szparagowej
oscypek
pomarańcza
świeża bazylia
sos: sok z pomarańczy, łyżeczka miodu, łyżeczka octu ryżowego lub winnego, łyżka oliwy, sól, pieprz
Do miseczki lub pojemnika wrzucamy sałatę, pokrojony oscypek, obraną i pokrojoną na cząstki pomarańczę, posypujemy świeżą bazylią. Składniki sosu mieszamy i jeśli zabieramy do pracy do najlepiej w osobnym pojemniczku a jeśli zjadamy zaraz po zrobieniu to od razu polewamy sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz