A może cieciorka?

Cieciorka? Czemu nie. Dla tych co na diecie i nie tylko. Proste i szybkie danie. Smaczne. Bez mięsne. Czasami dzień bez mięsa fajna sprawa, a gdy danie jest jeszcze dobre i nie takie samo jak zawsze to czemu nie. Razem z cieciorkowym :) obiadem zagłębiłam się w lekturę przewodnika o Toskanii. Jeszcze trochę i będę zajadać tamtejsze smakołyki!!! Hura!!!


4 łyżki ciecierzycy z puszki
cebula
marchewka
ząbek czosnku
1/2 puszki pomidorów
5-6 zielonych i 5-6 czarnych oliwek
mały pomidor
20-30g sera feta,
tymianek, sól, pieprz, oliwa

W garnku posmaruj dno oliwą i rozgrzej. Zeszklij cebulę, dodaj czosnek, a po chwili pomidory, krążki marchwi, ciecierzycę, duś około 5 minut pod przykryciem. Dodaj oliwki, tymianek, sól i pieprz. Przełóż do naczynia żaroodpornego, pokrusz na wierzchu fetą, połóż plastry pomidora, piecz w 180 stopniach około 15 minut.

Smacznego!



Komentarze