Już jest ciepło. Choć truskawki nie smakują tak jak z babcinego ogródka. Są co prawda, wygladają jak truskawki ale nie smakują jak truskawki. Jednak pomimo wszystko sałatka z truskawkami, szpinakiem i mozzarellą skropiona oliwą i octem balsamicznym. Sałatka smakuje wszystkim. I dopraszają się aby ją ciągle robić ale z naszymi truskawkami będzie o niebo lepsza!!! Polecam wszystkim. Jest prosta i bardzo łatwa do przygotowania.
250 g truskawek
pół paczki szpinaku
mozzarella
oliwa
ocet balsamiczny
sól, pieprz
Szpinak umyć, osuszyć. Ja podałam sałatkę na płaski talerzu. Lepiej wygląda i smakuje. Truskawki myjemy i kroimy w plasterki a następnie układamy na szpinaku. Na wierzchu układamy pokrojoną lub porwaną mozzarellę. Solimy i pieprzymy a następnie skrapiamy octem i oliwą. Podałam z grzankami czosnkowymi i było pycha.
250 g truskawek
pół paczki szpinaku
mozzarella
oliwa
ocet balsamiczny
sól, pieprz
Szpinak umyć, osuszyć. Ja podałam sałatkę na płaski talerzu. Lepiej wygląda i smakuje. Truskawki myjemy i kroimy w plasterki a następnie układamy na szpinaku. Na wierzchu układamy pokrojoną lub porwaną mozzarellę. Solimy i pieprzymy a następnie skrapiamy octem i oliwą. Podałam z grzankami czosnkowymi i było pycha.
Szpinak, mozzarella i truskawki... perfekcyjne połączenie ;)
OdpowiedzUsuńW składnikach dwa razy pojawiają się truskawki. Chyba jedno to szpinak? ;)
OdpowiedzUsuńSłusznie! Już poprawione. Dziękuję!!! Mogłoby być interesujące truskawki z truskawkami:-)
Usuń