Warzywa na ciepło z fetą

Jest w końcu wiosna i za oknem i na talerzu:) Staram się jeść dużo warzyw i gotowanych i duszonych i świeżych. Czekam na większy wybór warzyw, które natchną mnie inspiracją. Lubię gotować. Lubię eksperymentować w kuchni. Lubię sprawiać innym przyjemność. Lubię ich uśmiech na twarzach. Lubię też gotować dla siebie i cieszyć się dobrym jedzeniem. Lubię jeść :) Danie jest super proste i robi się równie szybko, więc nie trzeba czekać na jedzenie dłużej niż 20 minut. Warto tyle poświęcić aby zjeść dobry posiłek :)
pół bakłażana
pół cukinii
pół papryki zielonej
kilka pomidorków koktajlowych
pół kostki fety light
olej
sól, pieprz
zioła jakie każdy z nas lubi
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół. Rozgrzać olej na patelni wrzucić paprykę, cukinię i bakłażana. Smażyć przez 7 minut. Na końcu dodać pomidorki i smażyć jeszcze ze 2 - 3 minuty. Dodać fetę na patelnię, zamieszać i od razu nakładać na talerz. Udekorować świeżą bazylią.
Gotowe! Smacznego!





Komentarze

  1. Wygląda pysznie, super pomysł na warzywa, zrobię na kolację, zamiast fety dodam ser bałkański(np.z lidla), troszkę mniej słony:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz