garść penne
30 dag mielonego indyka
puszka krojonych pomidorów
chili
bazylia świeża
czerwona cebula
czosnek
kawałek czerwonej papryki
sól, pieprz
olej
parmezan
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w odpowiednim czasie aby nie wystygł za nim sos będzie gotowy. Cebulę, paprykę, chili i czosnek drobno pokroić i podsmażyć w garnku. Na osobnej patelni podsmażyć indyka. Usmażonego dorzucić do podsmażonych warzyw. Zalać pomidorami z puszki, doprawić solą, pieprzem i gotować razem około 10 minut. Wykładamy na talerz makaron, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem. Gotowe. U mnie była jeszcze sałatka z pomidora z bazylią, czerwoną cebulą. Skropiona oliwą i octem balsamicznym z odrobiną soli i pieprzu.
Komentarze
Prześlij komentarz