Śniadaniowa owsianka bananowa i muffinek dyniowy

Śniadanko! To podstawowy posiłek dnia. U mnie od zawsze było śniadanie w domu i tak mi zostało. Uważam, że to bardzo dobry nawyk. Nie zamierzam się go pozbywać. Upieczone muffinki tak pięknie wyglądały i były tak zapraszające. Zjedz mnie, zjedz mnie... Jednak śniadanie pełne muffinek może ale postanowiłam zmierzyć się z rozsądkiem i dodatkowo zrobiłam bananową owsiankę z miodem. Energia na cały dzień!

1,5 filiżanki mleka
5 łyżek płatków owsianych
mały banan lub pół dużego
łyżeczka miodu

Gotujemy mleko, następnie dodajemy płatki owsiane. Gotujemy około 5 minut. Przelewamy do miseczki, dodajemy pokrojone w plasterki banany i miód. Gotowe. Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz