Mus jest prościutki i idealny. Był doskonałym zwieńczeniem kolacji budzącym zachwyt na twarzach biesiadników. Mogłabym go jeść cały czas, tylko pytanie gdzie bym się potem zmieściła? Postanawiam jeść go czasami i wtedy zachwyt nie zniknie a i w bioderka za bardzo nie pójdzie. Polecam wszystkim. Mało pracy a efekt murowany! Jeśli chcecie idealnego deseru na uroczystą kolację albo chcecie zaskoczyć swojego faceta to naprawdę polecam! Naprawdę!!!
200 g gorzkiej
czekolady
100 g miękkiego masła
4 jajka, osobno białka i żółtka
4 łyżki drobnego cukru
4 łyżki bardzo mocnej kawy
Smacznego!!!
100 g miękkiego masła
4 jajka, osobno białka i żółtka
4 łyżki drobnego cukru
4 łyżki bardzo mocnej kawy
W małym
garnuszku umieścić czekoladę i dolać kawę i rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie
gładka i błyszcząca. Po rozpuszczeniu wymieszać na gładko z masłem. W międzyczasie z żółtek i cukier ukręcić kogel mogel. Białka ubić na
sztywna pianę. Dodać kogla mogla ostudzoną czekoladę a potem ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Gotową masę
wyłożyć do 4 - 6 małych miseczek. Nakryć przezroczystą folią do żywności i
wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny przed podaniem a najlepiej na całą
dobę.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz