100 ml oleju
200 g mąki u mnie z pszenna z pełnego przemiału
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżeczki przyprawy piernikowej domowej (przepis na blogu)
szklanka puree z dyni
1/2 szklanki brązowego cukru
opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
2 łyżki jogurtu
dodatki: migdały, rodzynki, orzechy, pestki dyni
Jako, że muffinki są proste to: w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, natomiast w drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki. Następnie pozostaje nam połączenie obu misek i wymieszanie składników i napełnienie foremek do muffinek. Ja dodałam jeszcze garść płatków migdałowych i rodzynek. Jako, że forma była nowa zgodnie z instrukcją wysmarowałam tłuszczem. Następnie napełniłam masą i posypałam pestkami dyni. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minuta tak naprawdę do suchego patyczka i już. Gotowe!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz