1/2 szklanki
rodzynek
1/2 szklanki suszonej żurawiny
3 szklanki drobnych różyczek brokułów
4 plasterki gotowanego boczku
1 dymka
2 łyżki majonezu
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 szklanka tartego średnio dojrzałego sera cheddar
sól i pieprz
1/2 szklanki suszonej żurawiny
3 szklanki drobnych różyczek brokułów
4 plasterki gotowanego boczku
1 dymka
2 łyżki majonezu
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 szklanka tartego średnio dojrzałego sera cheddar
sól i pieprz
Namocz w ciepłej wodzie rodzynki i żurawinę przez
1-2 min., aż zmiękną, a następnie odsącz. Brokuły podziel na drobne różyczki,
wrzuć do gotującej się wody na 3 minuty a następnie na sitko umieszczone
w misce z zimna wodą aby nie straciły swojego cudownie zielonego koloru.
Wymieszaj w misce brokuły, boczek i dymkę. W innej miseczce zmieszaj majonez,
śmietanę oraz sok cytrynowy i dodaj do brokułów. Wsyp starty cheddar, rodzynki
oraz żurawinę, dopraw do smaku i starannie wymieszaj. Wstaw do lodówki przed
podaniem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz